10 sfaturi pentru cumparaturile de Craciun din 2020

Craciunul se apropie cu pasi repezi. Desi anul acesta a fost diferit fata de ceilalti din mai multe puncte de vedere, nu trebuie sa uitam de cei din jurul nostru. Data fiind situatia actuala, recomandarea noastra este sa muti sesiunile de shopping in online. Vei petrece mai putin timp facand cumparaturi pentru ca vei evita aglomeratia din magazine, te vei proteja prin limitarea expunerii la coronavirus si, de ce nu, vei alege cadouri mult mai potrivite, in loc sa cumperi „ce gasesti in magazin”.


Ai asteptat pana in ultimul moment inainte sa te apuci de cumparaturi? Nu iti face griji, acest articol este pentru tine. Iti vom prezenta sfaturi legate de achizitia de cadouri pentru cei dragi.


Hands holding gift

1. Scrie o lista cu persoanele pentru care vrei sa cumperi cadouri si stabileste un buget pentru fiecare

Inainte de a te apuca de cumparaturi este bine sa ai o imagine clara despre persoanele carora le vei face un cadou si de bugetul alocat pentru acesta. Calculeaza suma pe care o ai la dispozitie in mod realist, asigurandu-te ca aceasta nu are impact asupra unor alte cheltuieli recurente.


2. Profita de ofertele online de tip „last-minute sales”

Retailerii vin in sprijinul celor care inca nu sunt complet pregatiti pentru sarbatori, de aceea ofera discounturi semnificative in aceasta perioada.


3. Decide ce vrei sa cumperi pentru fiecare persoana de pe lista ta

Daca ai respectat sfatul de la punctul 1 si ai facut o lista de persoane pentru care vrei sa cumperi cadouri, pasul urmator este sa te gandesti ce ar fi mai potrivit pentru fiecare. Desi pare ca aceasta actiune dureaza mult, in realitate iti ofera sansa sa petreci mai putin timp facand cumparaturi pentru ca vei fi deja pregatit atunci cand vei accesa magazinele online. De asemenea, eviti cumparaturile din impuls si te asiguri ca toate cadourile vor consta in obiecte care vor aduce bucurie celor care le primesc.


4. Selecteaza cu atentie retailerii de la care vrei sa cumperi

Inainte de a incepe sa cumperi, este indicat sa cercetezi putin. Vezi ce site-uri ofera produsele pe care vrei sa le cumperi, apoi vezi ce facilitati ofera acestea (discounturi, livrare gratuita etc.).


5. Foloseste cu incredere sugestiile online de cadouri

Ai ramas in pana de idei? Nicio problema. Nu doar retailerii ofera sugestii de cadouri, ci si diferite websiteuri sau social media. Aceasta este o modalitate practica de a economisi timp. Nu va fi nevoie sa te uiti pe multe site-uri fara o tinta anume, in speranta ca vei gasi ceva care sa „sara in ochi”. Nu uita ca atunci cand gasesti ceva potrivit sa folosesti optiunea de Bookmark a browserului.


6. Shop small – ajuta businessurile locale

Este o perioada foarte grea, in special pentru businessurile mici. Ia-le in considerare atunci cand stabilesti site-urile de pe care vei comanda. Se poate sa ai parte de o surpriza placuta si sa constati ca businessurile mici au o oferta variata si in acelasi timp sprijini economia locala.


7. Aboneaza-te la newslettere si foloseste punctele de loialitate pe care le ai deja

Multe magazine online ofera un voucher de discount la prima achizitie atunci cand te inscrii la newsletter. Verifica daca magazinele de la care vrei sa comanzi ofera aceasta facilitate si nu uita sa profiti de aceasta. De asemenea, ia in considerare magazinele al caror client fidel esti deja, in acest fel poti profita de punctele de reducere acumulate pana acum.


8. Incurajeaza-ti prietenii sa scrie wish list-uri

In acest mod nu doar ca iti va fi mai usor sa alegi un cadou, dar vei fi sigur ca alegi un cadou util pentru persoana care il va primi.


9. Opteaza pentru un cadou facut de tine

Cu totii ne bucuram atunci cand stim ca persoana care ne-a facut un cadou s-a gandit la ceea ce ne place. Iti poti face prietenii si familia sa se simta special oferindu-le un cadou facut chiar de tine. Poti sa gatesti ceva pentru ei, sa le oferi o prajitura, o bijuterie handmade, o decoratiune lucrata de tine, o rama foto, poate chiar un obiect de imbracaminte tricotat. Un obiect facut de tine adauga o nota personala cadoului.


10. Unul din prietenii mei a spus clar ca nu vrea un cadou. Ce ma fac?

Se intampla uneori ca persoanele din jurul nostru sa ne spuna ca nu doresc sa primeasca un cadou. Poti compensa acest lucru intrebandu-ti prietenul daca prefera ca tu sa faci o donatie in numele lui catre o organizatie. Poti accepta sugestii de organizatii, sau poti veni chiar tu cu o propunere. In acest mod te asiguri ca banii cheltuiti au adus o bucurie cuiva.


Desi fiecare dintre noi percepe in mod diferit Craciunul, sa nu uitam ca in final este important sa petrecem timp cu persoanele care conteaza cu adevarat pentru noi. De asemenea, este momentul in care incepem sa ne facem planuri pentru anul urmator si sa evaluam anul care a trecut. Sa ne bucuram de vacanta si sa pastram acest spirit in viata de zi cu zi, pentru a fi festivi tot timpul anului, nu doar in preajma sarbatorilor de iarna.