Aplicatii mobile native vs. aplicatii mobile hibride

Daca doriti sa creati o aplicatie mobila care targeteaza cele doua platforme iOS si Android, exista mai multe optiuni in ceea ce priveste tehnica de dezvoltare pe care sa o utilizati.

As of 2018, there are an estimated 6.5 million apps available for download in the world's leading app stores.

Native sau hibrid?

Scopul acestui articol este de a va ajuta sa faceti alegerea corecta, oferind o imagine de ansamblu si o explicatie a celor doua posibilitati.

Intrebarea la care vrem sa raspundem prin acest articol este: “Cand ne gandim la dezvoltarea unei aplicatii mobile, este mai bine sa construim o aplicatie nativa sau sa alegem ruta hibrida?”

Pentru multe companii, mari sau mici, costul joaca un rol semnificativ in luarea deciziilor cu privire la selectarea serviciilor de dezvoltare a aplicatiilor mobile si determinarea abordarii dezvoltarii unui proiect.

Ar trebui sa alegeti o abordare de dezvoltare hibrida sau dezvoltarea aplicatiilor native? In functie de obiectivele dvs. de afaceri, aceasta decizie ar putea avea un impact major asupra succesului strategiei dvs. mobile.

Ce este o aplicatie mobila nativa?

Aplicatiile mobile native sunt construite pentru anumite platforme si sunt scrise In limbaje pe care platforma respective le accepta, de exemplu, Swift si Obiective-C pentru aplicatiile iOS si Java pentru aplicatiile Android originale.

Aplicatiile native au cea mai buna performanta si sunt cele mai utilizate pe piata aplicatiilor deoarece utilizatorii le prefera pentru viteza si reactia lor. Aceste tipuri de aplicatii sunt mai interactive, mai intuitive si ofera o experienta generala mai buna pentru utilizatori.

Ce este o aplicatie mobila hibrida?

O aplicatie hibrida poate face in mod esential tot ceea ce face HTML5, cu exceptia faptului ca include si caracteristici de aplicatii native. Un wrapper actioneaza ca o punte intre platforme pentru a accesa caracteristicile native.

Recomandarea noastra

In opinia noastra, dezvoltarea unei singure aplicatii pentru toate platformele este un avantaj al dezvoltarii aplicatiilor hibride, deoarece scurteaza simtitor timpul dedicat productiei, permitand astfel un “route to market” mai rapid.

Principalele avantaje ale dezvoltarii hibride sunt:

  • Scrieti codul o data si il puteti accesat din orice platforma. Pentru aplicatiile native, trebuie sa dezvoltati aplicatii separate pentru fiecare sistem de operare;
  • Puteti dezvolta aplicatii pentru toate platformele cu aceeasi echipa;
  • Aplicatiile hibride pot obtine aceleasi performante si viteze ca si aplicatiile native;
  • UX consecvent, similar si unitar disponibil pe toate platformele, indiferent de migrarea utilizatorilor Intre platforme si device-uri;
  • Costurile de productie scad cu 40% comparativ cu dezvoltarea nativa. De asemenea, costul intretinerii si implementarii este mai mic cu aproximativ 40%;
  • Este mai usor sa efectuati actualizarea simultana pe toate platformele, deoarece aveti o baza de cod unica si o singura echipa care dezvolta aplicatia, ceea ce va permite sa controlati mai bine noile versiuni.