Cercetare si dezvoltare

De ce sunt cercetarea si dezvoltarea elemente critice in aceasta era tehnologica?

De la inventia presei de tipar pana la telefon, radio si internet, modul in care oamenii colaboreaza se modifica constant si efectele acestor schimbari se rasfrang de-a lungul generatiilor. Este o legatura clara intre impactul disruptiv al tehnologiei si modul in care oamenii traiesc si lucreaza – si factorul economic a tot ceea ce fabricam si consumam.

Idea de software open-source ( OS ) ca metoda alternativa de a dezvolta sisteme de coduri la nivelul unui sistem operational, va fi posibil si scalabil numai atunci cand tehnologia va fi atat de abundenta la nivel global incat va putea fi gratis si accesibila tuturor. Acesta ar fi primul efect si semn al unei dezvoltari informationale sistematice si globale.

Un update din 2013 sugereaza:

Surplusul de consumerism aproape s-a dublat, la 250 miliarde de €. Trei patrimi din acest surplus s-a datorat exploziei si facilitarii procesului prin accesul la retele wireless pe telefon si dispozitive mobile – propragat de migratia web-service-urilor, canalelor de comunicare, mediilor sociale si entertainment-ului pe dispositive wireless.

Internetul a penetrat pana la 30% din populatia globala, la peste minim 2 miliarde de utilizatori.
America de Nord este lider mondial pe partea de penetrare a internetului si 23% din respondent au afirmat ca “ nu ar putea trai fara internet “ si 41% au afirmat ca “ le este necesar internetul in viata zilnica “.

Unele organizatii creeaza noi forumuri de tehnologie, contruiesc pe baza expertizei directorilor corporatisti si imbunatatesc guvernanta IT – tot acest proces avand scopul final de a ajuta actionarii si directorii companiilor de a avea o linie directoare atunci cand se informeaza si dezvolta tehnologii.
Potrivit unui studiu pe evolutia online 78% din respondent au afirmat ca atingerea unei transformari digitale si informatice este un factor critic pentru organizatia lor in urmatorii 2-5 ani.

Catre o economie circulara

O economie circulara va intra in joc doar atunci cand mai multi indivizi, din cadrul diferitelor medii de business si cercetare, cu suportul investitorilor si a unei politici corecte, se vor reuni pentru a formula procese optime pentru dezvoltare si circularea materialelor si fluxurilor de productie. In cazul in care aceast experiment s-ar intampla, cercetatorii conclud ca beneficiile ar fi majore pentru civilizatie.

Potentialul de inovatie, reproiectarea materialelor, sistemelor si produselor pentru uz circular e un fundament al unei economi circulare si astfel reprezinta o oportunitate gigantica pentru companii, chiar si pentru categoriile de produse care in mod normal nu sunt considerate inovative.

Tehnologia a inceput sa dezvolte granite intre industrii si sa ofere oportunitati pentru diferite modele de “atac”. De exemplu, in industria bancara, produsele de procesare de plati – cum ar fi Square – o aplicatie mobila prin care se accepta plati de la consumatori – reprezinta o provocare pentru metodele traditionale. Free Mobile, o companie de telecomunicatii franceza, si-a dezvoltat rapid segmentul de piata oferind utlizatorilor planuri de abonament si date foarte atractive, impartindu-si traficul prin punctele de acces wi-fi al consumatorilor broadband.

Tehnologia devine o cursa a inarmarilor. Companiile exploteaza tehnologii ca social media si servicii de localizare pentru a reinventa experienta consumatorului si a captura cat mai mult din piata.
Si in timp ce acest proces de dezvoltare informationala este in plina desfasurare, abilitatile antreprenoriale si noi cercetari sunt esentiale intr-un mediu economic “sanatos”.

Suntem dornici de a ne juca cu noi tehnologii, de a gasi solutii la problemele de astazi si de maine si sa exploatam cat putem informatia disponibila pentru a imbunatati standardele tehnologice la nivel global.