Inovatie

Accelereaza tranziția catre infrastructura de ultima generatie

Chiar si dupa ani de consolidare si standardizare, care au condus la imbunatatiri uriase in eficienta si fiabilitate, majoritatea liderilor din infrastructura lucreaza in medii in care ei cred ca sunt prea inflexibile, ofera prea putine capabilitati pentru partenerii de afaceri si necesita prea mult efort manual pentru a sprijini noi strategi. Abordarea acestor probleme pentru a crea o infrastructura de generatia urmatoare, mai scalabila si flexibila va necesita actiuni sustinute in mai multe dimensiuni .

Complexitatea mediului de afaceri de astazi inseamna ca acele probleme complexe, chiar haotice, sunt destul de raspandite. Gasirea de solutii inovatoare este greu. Precedentul si experientele ne imping spre moduri cunoscute de a aborda situati, care pot fi inadecvate pentru provocarile cu adevarat dificile cu care se confrunta liderii seniori . Totusi, stim ca echipe de oameni inteligenti care provin din medii diferite, au mai multe sanse de a veni cu idei noi mai repede decat indivizi sau grupuri care fac parte din acelasi mediu.

Modele de inovare din 2013

Vital Shared Services a fost controversata si unica in teoria lor, care prin plasarea muncii pe nr. 6 in
viata lor, la final dupa partener, copii , parinti, rude si sanatate, poti realiza mai bine activitea de
retentie si productivitate.

eBay a demonstrat cum prin inovare de proces, puteti crea o reducere de 80 % in procesare si o reducere de 67% din personal.

Merck a dezvaluit modul in care au utilizat cu succes instrumentele cheie pentru transformarea finantelor: foi de parcurs structurate, rezilienta, comunicare si de management al schimbarii .

IBM ne-a impartasit cum au creat 600 + milioane $ in economii prin standardizare, modele de analiza si instrumente .

Douasprezece tehnologii potential distuptive din punct de vedere economic

Dispozitive Mobile – Internet din ce in ce mai ieftin, dizpozitive versatile si capabile, conectivitate la Internet.

Automatizare de munca a cunoasterii – Sisteme software inteligente care pot indeplini sarcini de lucru care implica cunostinte, comenzi nestructurate si hotararile subtile.

Standardizarea Internetului – Retelele de senzori low-cost si elemente de actionare pentru colectarea de date, monitorizarea, luarea deciziilor, precum si optimizarea proceselor.

Tehnologii cloud – Utilizarea resurselor hardware si software livrate intr-o retea sau pe internet, de multe ori ca un serviciu.

Robotica avansata – Roboti din ce in ce mai capabili, cu simturile imbunatatite, dexteritate si de informatii folosite pentru a automatiza activitatile sau a spori activitatile umane.

Vehicule autonome și aproape autonome – Vehiculele care pot naviga si opera cu genomica redusa, cu minimul de interventie umana.

Urmatoarea generatie – Secventiere rapida si cu costuri scazute, analize avansate de big data și biologia sintetica ( ” scrisul ” ADN-ului ).
Dispozitive sau sisteme de stocare a energiei – Pentru o utilizare ulterioara, inclusiv bateriile de stocare a energiei.

Imprimare 3D – Tehnici de fabricare aditive pentru a crea obiecte de imprimare bazate pe modele digitale.

Materiale avansate – Materiale concepute pentru a avea caracteristici superioare ( de exemplu, rezistenta, greutate, conductivitate ) sau functionalitate.

Tehnici avansate de explorare și de recuperare a petrolului si a gazelor – Explorarea si de recuperarea care fac extractia de petrol si gaze, neconventionala si economica.

Energie regenerabila – Generarea de energie electrica din surse regenerabile cu impact redus asupra climei si mediului.

Uneori, trebuie sa facem presupuneri educate, sa testam si sa invatam. Chiar si in acest timp in care imbratisezi modele aleatorii le poti astfel exploata pentru a oferi solutii mai bune la probleme complexe.