Noutati despre ultimul update Google

In cadrul unei postari de pe Twitter, Google a confirmat existenta unui update major aflat in derulare pentru algoritmul de ranking. Potrivit postarii, update-ul este de tip „broad”, nu unul specific, si are rolul de a imbunatati in general calitatea rezultatelor. Actualizarea este globala si a fost lansata in acelasi timp.

Update-ul a inceput de data de 12 martie si a avut o crestere semnificativa pe 13 martie. Volatilitatea ridicata a continuat si pe 14 martie. Momentan este prea devreme pentru a preciza daca va mai continua.

Au fost semnalate variatii de vizibilitate datorita acestui update, conform forumului WebmasterWorld. A fost remarcata o activitate deosebita din partea mai multor instrumente de tracking volatilitate SERPs:

In cadrul comunicarii oficiale referitoare la update a fost mentionat ca actualizarea de algoritm nu are un factor anume de ranking avut in vedere. De aceea, nu sunt specificate interventii punctuale ce pot fi corectate de un site afectat in mod negativ. Conform Google, nu exista nimic care sa „repare” site-urile, ci este foarte important sa fie oferit cel mai bun continut pentru utilizatori. De asemenea, este recomandata monitorizarea analytic-urilor site-urilor web pentru a se decoperi orice anomalie aparuta in urma actualizarii.


Rank Risk Index tracker arata punctul maxim atins de volatilitate pe 12 si 13 martie.

Google a publicat un mesaj pe Twitter in care este asociat un nume cu acest update: „March 2019 Core Update”.

Google precizeaza faptul ca acest update va creste vizibilitatea site-urilor care nu s-au bucurat de acest castig la actualizarile precedente, ceea ce inseamna ca acest update imbunatateste algoritmul de ranking.

Acest articol a fost scris cu ajutorul informatiilor preluate de pe DWF.ro, The WebMaster.com si Performics.com.